Седях в ресторантче в Латинския квартал и се наслаждавах на вечерята

...
Седях в ресторантче в Латинския квартал и се наслаждавах на вечерята
Коментари Харесай

Искаш ли да говориш с президента!? Журналист побъбри по телефона с Тръмп, докато вечеря в парижка пивница

" Седях в ресторантче в Латинския квартал и се любувах на вечерята си с Джеймисън Маколи - парижкият сътрудник на The Washington Post. Доядохме си порциите и продължихме да беседваме. Срещата ни продължи към два часа - обсъждахме разнообразни тематики. В това число и американската политика, и президента ", написа в колонката си журналистът от The Washington Post Дан Балц. И споделя, че в един миг човек от прилежащата маса се обърнал, протягайки към него мобилен телефон с въпроса: " Искаш ли да поговориш с президента? "

" Това беше последното нещо, което бих очаквал от чужд в петък вечер в някаква парижка кръчма ", признава в публикацията си Балц. " Бях доста сюрпризиран от предлагането му и в началото помислих, че става въпрос за президента на Франция Емануел Макрон. Но това беше необичайно и нелогично, доколкото непознатия с телефон в ръка беше американец. Мисълта, че той предлага да си побъбря с американския президент, беше неуместна. Мъжът още веднъж ме попита дали не желая да раззговарям с Тръмп по телефона. Погледнах слушалката и забелязах, че на екрана няма изписан телефонен номер. Вместо това беше изписано името на Белия дом. Наистина ли се беше свързал с президента на Съединени американски щати? Взех телефона, убеден, че е смешка. " Здравейте, господин президент ", отговорих. Веднага познах гласа от другата страна на телефона - без никакво подозрение беше президентът Доналд Тръмп.

Оказа се, че непознатият мъж, който се беше свързал с Белия дом, е сътрудник, публицист от CNBC Джо Кернен. Той се беше запътил към форума в Давос, където трябвало да прави изявление с Тръмп. Но американския президент анулира пътуването и се свързал по телефона с журналиста, с цел да анулира срещата. Докато вървял диалогът сред двамата, Тръмп чул, че ние приказваме за него и самичък изискал да поговори с нас. 

" Не мога да допускам, аз се свързах с президента. Независимо от събитията, задължен съм да извлека от обстановката максимума ", спомня си кореспондентът на The Washington Post.

По всичко личало, че президентът на Съединени американски щати си мислел, че приказва по телефона с най-обикновен американски екскурзиант, отишъл на отмора в Париж. 

" Попита ме: ти за кого си - за Хилари или Тръмп? ", написа Балц. " Аз съм публицист ", отговорих.

Той замълча. " Знаете ли с кого разговаряте? ", попита президентът. Това не беше правилен въпрос. Разбира се, че Тръмп не може да познае кой е на телефона, кой е неговия събеседник. Беше ми забавно, дали в случай че знаеше, че съм публицист, щеше да изиска да си приказва с мен по телефона. Той се изненада, когато разбра каква е специалността ми. Очевидно не беше самичък, край него се носеше тирада и смях. Непознатият ми даде сигнал, че към този момент желае да си върви и си желае назад телефона. Подчиних се. 

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР